Het Bestuur van de Vereniging Maredijkbuurt bestaat sinds 1 juli 2021 uit:

  • Ad van der Steld, voorzitter
  • Christa de Boer, secretaris
  • Willy Loomans, penningmeester

Even voorstellen….

Ad van der Steld
Na 35 jaar Den Haag, heb ik In de zomer van 2018 geboft met het mogen landen aan de Aloëlaan. Nu kan ik volop genieten van de vredige en vriendelijke Maredijkbuurt, met de stadse reuring direct om de hoek. De actieve buurtvereniging viel me destijds direct al op! Tijdens mijn werkende leven heb ik me landelijk, en vooral internationaal, bezig gehouden met ICT, HRM en organisatieontwikkeling binnen Shell. Na een vervroegd uittreden en een sabbatical studieperiode ‘Filosofie’, heb ik vervolgens nog een aantal jaren gewerkt als freelance management consultant. Inmiddels ben ik alweer een aardig tijdje ‘in bonus’ en heb ik ruimte voor mijn hobby’s: klarinet spelen, boeken lezen, en in de zomer maak ik graag lange fietsvakantietochten. Verder probeer ik ook groenere vingers te ontwikkelen in de tuin. Als vrijwilliger zet ik me al vele jaren in voor de stichting PUM als senior expert, en voor het Gilde als taalcoach. Voor de Vereniging Maredijkbuurt wil ik me inzetten, niet alleen voor een fijn sociaal woonklimaat, maar ook meedenken over de grote gemeentelijke ambities die vorm gaan krijgen aan de Schipholweg. Na zelf vele jaren als ‘expat passant’ in het buitenland te hebben gewoond, wil ik me nu graag meer betrokken voelen bij mijn woonomgeving; vandaar deze actieve rol in de Maredijkbuurt.

Christa de Boer
Ik ben sinds 1 augustus 2014 de secretaris van de buurtvereniging. Sinds een paar jaar ben ik met pensioen en heb ik meer tijd voor dit soort zaken. Ik heb 44 jaar in het onderwijs gewerkt en woon ongeveer 40 jaar in Leiden, 8 jaar maakte ik deel uit van de gemeenteraad.  In Leiden heb ik op verschillende plekken gewoond: in Leiden Noord en in het Centrum. En nu alweer 12 jaar op de Aloëlaan.
Om hier te gaan wonen viel niet mee. Lang is er onderhandeld tussen de gemeente en de wijk om de nieuwbouw aan de Aloëlaan en de Oranjerie gerealiseerd te krijgen. Maar nu wonen wij hier heel plezierig.
Het is rustig, overzichtelijk qua omvang,  mensen zeggen elkaar gedag en… de  buurtvereniging is behoorlijk actief.  Graag  wil ik aan de slag om de wijk nog actiever, socialer en gezelliger te maken.


Willy Loomans

Vanaf 1 juli 2021 ben ik de penningmeester van het bestuur.
Sinds 2006 woon ik aan de Marislaan en daarvoor heb ik aan de Haarlemmerweg en in de Hansenstraat gewoond. Allemaal in het noordelijk deel van Leiden en ik voel me hier echt thuis. De Maredijkbuurt is een gezellige wijk met een actieve buurtvereniging, waar de mensen elkaar kennen en gedag zeggen.
Ik ben sinds 2018 met pensioen. Daarvoor werkte ik bij de overheid, eerst in Den Haag, later in Utrecht. In mijn vrije tijd doe ik veel aan onze volkstuin, fiets ik voor Fietsmaatjes en organiseerde ik het Eten op de Maredijk. Verder wandel ik graag, bijvoorbeeld op maandagmiddag met buurtgenoten. En ik pas 1 dag per week op mijn kleindochter. Ik heb er zin in om deel uit te maken van het bestuur!