Je bekijkt nu Aan tafel bij Ruud (januari 2020)

Aan tafel bij Ruud (januari 2020)

Datum/Tijd
Date(s) - 26/01/2020
15:00 - 17:00

Locatie
Maredijkhuis


Fons Verheijen en Boudewijn Veldman architecten. Beide heren zijn de gasten op zondag 26 januari a.s. bij “Aan tafel bij Ruud”

Fons studeerde in 1975 cum laude af aan de de TU Delft. Na werkzaam te zijn geweest bij de architectenbureaus Kruisheer en Hallink uit Rotterdam en Paardekoper uit Voorhout, ging hij in 1982 als zelfstandig architect werken in Voorhout. In 1990 vestigde het bureau Verheijen, Verkoren, De Haan (VVH) zich in Leiden. Fons Verheijen is inmiddels weer zelfstandig. Hij is vooral bekend van de grote werken als museum Naturalis Leiden, winkelcentrum Alexandrium Rotterdam, The Wall Utrecht, en het kantoorgebouw Zilveren Kruis Achmea Leiden aan de Schipholweg.

Boudewijn heeft na zijn afstuderen aan de TU Delft in 1970 eerst een aantal jaren ervaring opgedaan, ook in de uitvoeringspraktijk, en vervolgens in 1977 het bureau Veldman Rietveld opgericht. In 2008 heeft Boudewijn zijn directietaken overgedragen, sinds 2018 is hij definitief met pensioen. Toch komt hij nog regelmatig op het bureau, voor een kleine klus en gewoon omdat hij het niet laten kan! Als architect was Boudewijn Veldman nauw betrokken bij de aankoop en restauratie van het huidige Leids Wevershuis. Dat de Lange Mare onlangs bij de herinrichting niet is opengegraven, is volgens Boudewijn Veldman een gemiste kans.

Wat gaat er veranderen aan de Schipholweg? Beide architecten zullen daar ook wat van vinden. Kortom, de visie zal tijdens de talkshow nog wel even voorbij komen.