Je bekijkt nu Aan tafel bij Ruud – 29e editie

Aan tafel bij Ruud – 29e editie

Datum/Tijd
Date(s) - 24/11/2019
15:00 - 17:00

Locatie
Maredijkhuis


Op zondag 24 november 2019 houdt Ruud Binnendijk zijn  29e talkshow in Het Maredijkhuis. Het thema is ditmaal ‘Pesten‘.

Pesten is het gedrag waarbij iemand herhaald en gedurende langere tijd door anderen bejegend wordt op manieren die leiden tot fysieke verwonding en/of psychisch lijden. Dit kan variëren van woordgrapjes tot structureel geweld en afpersing. De bekendste vormen zijn pesten op school en pesten op de werkvloer.  Maar ook daarbuiten kan pesten voorkomen, zoals op straat, op universiteiten en hogescholen, binnen verenigingen, of tussen buurtbewoners. Pesten is structureel en brengt het slachtoffer tot wanhoop.

Gasten tijdens deze editie  zijn:

  • Carel Stolker is rector magnificus en voorzitter van het College van Bestuur van de Universiteit Leiden.
  • Eugène van der Heijden is ombudsfunctionaris voor studenten, zoekt naar oplossingen waar alle partijen mee kunnen leven. Hij behandelt klachten van studenten die menen onbehoorlijk te zijn behandeld door een medewerker of een bestuursorgaan van de universiteit.
  • Frouke Lampe is coördinator Herstelaanbod bij Stichting Lumen Holland Rijnland. We praten onder andere over haar gepeste jeugdjaren. Door een groep in elkaar worden geslagen; je niet veilig kunnen voelen op school en op straat; gericht en geregeld getreiterd worden: het is niets minder dan mishandeling.

 

Locatie: Maredijkhuis, Maredijk 100 Leiden. Toegang 2 €.