Je bekijkt nu Gebiedsvisie Schipholweg; ledenvergadering en inloopavond
Hoe auto's de wijk in en uit zullen gaan

Gebiedsvisie Schipholweg; ledenvergadering en inloopavond

  • Berichtcategorie:Nieuws

Tijdens de goed bezochte Algemene Leden Vergadering van de Vereniging Maredijkbuurt (15 april 2019) lichtte Dik Toet ons in over de ontwikkeling van plannen voor de Schipholweg. De gemeente is nu met verschillende marktpartijen een zogenaamde Gebiedsvisie aan het ontwikkelen. Bewoners uit de omringende wijken praten ook mee. Ook uit de Maredijkbuurt: Dik werkt met een groepje bewoners samen. Zij volgen de plannen kritisch, omdat de Schipholweg direct aan onze wijk grenst. Stuur een email naar de buurtvereniging als je ook mee wilt denken.

Op 17 april hield de gemeente een inloopavond in het Golden Tulip hotel. Veel Maredijkers lieten zich inlichten. Bewoners van de Marislaan en Parmetierweg keken extra kritisch naar de plannen omdat de in- en uitritten van de (nieuwe) parkeergarages direct gevolgen hebben voor het verkeer in beide straten. Ook de afsluiting van de kruising Parmetierweg/Schipholweg leidt tot een verandering in het verkeer (zie plattegrondje). De projectontwikkelaar en de gemeente namen goed nota van de opmerkingen. Er is al toegezoegd dat de afstand tussen de nieuwe (woon)gebouwen aan de Schipholweg groter wordt dan in de huidige gebiedsvisie. Men wil ook opnieuw kijken naar de verkeerstroom op Aloëlaan – Marislaan – Schuttersveld. Het omtoveren van de Marislaan in een soort van parklaan heeft gevolgen voor het parkeren. In de gebiedsvisie wil men het parkeren van auto’s ‘clusteren’ op de plaats van het (huidige) driehoekje Fokkerweg / Schuttersveld / Marislaan.

Wordt vervolgd. De uitvoering kan nog jaren op zich laten wachten vertelde de gemeente ons, omdat men afhankelijk is van de medewerking van de eigenaren van de kantoorpanden aan de Schipholweg. Je kunt je via deze link aanmelden bij de gemeente als je op de hoogte wilt worden gehouden.