Herinrichting Maredijk – update II

  • Berichtcategorie:Nieuws

Inmiddels heeft er een tweede overleg plaatsgevonden tussen buurtbewoners en de gemeente over het vervangen van de bomen op het stuk Maredijk tussen de groenteboer en de speeltuin.

Er is overeenstemming over de soort boom die zal worden gepland als vervanging: bladdat wordt de ‘Quercus Palustris Green Pilar’, ook wel genoemd de moeraseik. Een boom met mooi gevormde bladeren, geen kleverige bloemetjes, die mooi donkerrood kleurt in de herfst en die wat compacter groeit (dus niet zo snel gevels zal raken met zijn takken). Al lopend door de straat, zijn voor bepaalde bomen nieuwe plaatsen afgesproken. De nieuwe plaatsen zijn verder van de gevels af om in de toekomst schade door boomwortels aan de huizen te voorkomen.
Er is een bestandje gemaakt met de plattegrond van de situatie nu en de (gewenste) situatie na de herinrichting.

Het resultaat van het overleg is, dat behalve het verplaatsen van de plantplaats van een aantal bomen, 1 boom niet gekapt wordt (op de plattegrond nr 8), op een aantal plaatsen de parkeervakken – voor zover mogelijk –iets verruimd worden en de nieuwe fietsenrekken worden geplaatst.

De gemeente heeft laten weten dat het kappen van de bomen waarschijnlijk in week 32 of 33 zal worden uitgevoerd.
De herbestratingswerkzaamheden zullen in week 34 starten en duren naar verwachting tot eind oktober. De nieuwe bomen worden in de herfst gepland.

Het is nog niet bekend wanneer de nieuwe fietsenklemmen in de rest van de wijk worden geplaatst.