Lucky Look STRAALT weer

  • Berichtcategorie:Nieuws

De montere Lucky Look onderstreept het succes dat de buurt dit jaar boekte bij het verzet tegen de Marislaan tunnel. LuckyLook_1
Lucky Look werd in de jaren negentig gemaakt door onze buurtgenote Toyoko Shimada. Het beeld werd toen opgericht om het succesvolle bewonersverzet te symboliseren tegen het plan om van de Marislaan een doorgaande weg te maken.

De afgelopen jaren raakte Lucky Look in slechte staat. Een grondige restauratie was nodig. Toyoko heeft die voortvarend aangepakt. De buurtvereniging stelde met Toyoko een begroting op van ongeveer 250 euro voor materiaalkosten en we leenden een steiger. Tijdens het werk van Toyoko en enkele buurtbewoners bleek dat het beeld er slechter aan toe was dan gedacht. Dit bracht extra kosten met zich mee (100€). Bovendien moest de steiger terug naar de eigenaar. Het huren van een nieuwe steiger kostte 270 euro.

De buurtvereniging is Toyoko en haar helpers enorm dankbaar voor alle tijd die ze in de restauratie hebben gestoken. Het resultaat is fantastisch en kan weer jaren mee.

De buurtvereniging heeft echter wel een probleem. Ons jaarbudget bestaat uit het lidmaatschap (ongeveer 160 maal 5 euro) en een bescheiden subsidie van de gemeente. De opgebouwde reserves zijn gebruikt voor het 400 jaar feest in juni. De bodem van de kas is nu echt in zicht.

Om dit financiële probleem op te lossen klopten we begin september aan bij de bewoners van de Marislaan, omdat Lucky daar staat. We vroegen hen om een donatie voor de restauratie van Lucky Look. Wij stelden 5 tot 10 euro voor.

Het is goed mogelijk dat ook andere buurtbewoners ons willen helpen. Wij zouden het zeer op prijs stellen als je iets wilt geven.

IBAN rekeningnummer NL42 ING B 067 699 5438 t.n.v. Vereniging Maredijkbuurt onder vermelding van Lucky Look.